عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در یک برنامه تلویزیونی رسما به قانون شکنی دولت اعتراف کرد.
تهران -
تحریریه - عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در گفتگوی ویژه شبکه خبر به صراحت درباره واردات انبوه مواد غذایی با دستکاری ژنتیکی شده یا تراریخته(GMO)گفت: بخش عمدهای از واردات روغن، سویا و... در حال حاضر مردم ایران که در مصرف گوشت، مرغ، ذرت و سویا از این محصولات استفاده میکنند.
کارشناسان معتقدند، فارغ از اینکه ادعای وی که می گوید: "من مخالفتی با مصرف تراریخته ندارم و آن گروهی که مخالف هستند هیچ دلیل منطقی و علمی ندارند و فقط شعار میدهند." درست است خیر؛ و بی توجه به موج جهانی ممنوعیت کشت و واردات محصولات تراریخته و الزام اینکه روی محصولات تراریخت حتما منشا غیرطبیعی آنها قید شود، نکته مهم در قانون شکنی رسمی دولت است.
در دی ماه سال 1395 با تصویب نهایی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه ششم توسعه، هرگونه رهاسازی، تولید، واردات و مصرف محصولات تراریخته بدون مجوز مراجع قانونی در چارچوب قانونی ایمنی زیستی و قبل از آزمایشات معتبر تشخیص سلامت رسماً ممنوع شد.
محمد دهقان نماینده چناران و شاندیز درباره این باره گفت: آزمایشگاهی برای محصولات تراریخته در کشور وجود ندارد، وضع قانون و اخذ مجوز قانونی برای تولید یا واردات بهتنهایی اکتفا نمیکند، در گمرکات ما آزمایشگاه وجود ندارد، همچنین وزارت بهداشت که مدعی تأیید محصولات تراریخته است اذعان دارد که آزمایشگاهی در این زمینه فعال نیست. وزارت جهاد کشاورزی نیز علیرغم وظیفه خود در این زمینه تاکنون اقدامی انجام نداده است.
حال این سوال از عیسی کلانتری و دولت حسن روحانی مطرح می شود که با وجود قانون صریح مجلس برای ممنوعیت واردات محصولات تراریخت به کشور و عدم ایجاد آزمایشگاه های مربوطه، دولت یازدهم با چه مجوزی محصولات ناسالم تراریخته به کشور وارد می کند؟
کارشناسان سلامت معتقدند که این هرج و مرج در سلامت مردم در شرایطی ایجاد می شود که 68 کشور در جهان برچسب گذاری محصولات تراریخته را الزامی کرده و 42 کشور نیز واردات محصولات تراریخته را ممنوع کردهاند.
پایان خبر/
نظر شما